Litet kort om oss

Meken är ett familjeföretag som startades 2008, men egentligen har en lång historia i Arboga som går ända tillbaka till 1858.

Kärnan i fastighetsbeståndet i Meken var ursprungligen en del av det tillverkande företaget Arboga-Darenth Group, som bildades 1982 genom en rekonstruktion av Arboga Mekaniska Verkstad (grundat 1858).

 När den industriella verksamheten i Arboga Darenth förvärvades av Nederman under 2008 bestämde vi oss för att formellt separera fastigheterna till ett eget bolag.

Idag  äger och förvaltar vi industri- och bostadsfastigheter i Arboga och Västerås.

 

Ett familjeföretag med snabb och vänlig service

Meken Fastigheter erbjuder attraktiva lokaler för  lager, mekplatser, garage, mekgarage, fordonsparkering och bilförvaring i Arboga och i Västerås.

Vi äger och förvaltar även flera bostadshus i Arboga. Vi strävar efter att erbjuda den högsta nivån av byggnadsunderhåll och personlig service till alla våra hyresgäster. 

Håkan Eriksson

Håkan Eriksson

Platschef, Arboga

Håkan besvarar dina frågor kring lokaler och skötsel av fastigheter i Arboga. När han inte jobbar för Meken, jammar han med sitt band.

Tel: 076-307 60 33

 

Håkan Bråtegren

Håkan Bråtegren

Styrelesordförande

Håkan hanterar strategi- och företagsutveckling. Förutom det så gillar han att prata tennis och jazz. 

 

Karl Bråtegren

Karl Bråtegren

Kontakt Västerås

Karl är din kontakt i Västerås, Tillberga. Han älskar hockey både på is och på TV.

Tel: 073-620 11 18

Meken i Nyheterna

Arbogas industriHISTORIA räddad

Meken Fastigheter kärnbestånd av fastigheter i Arboga kallas Mekenområdet. På detta område var tidigare Arboga Mekaniska Verkstad verksamt och Elektriska Aktiebolaget, som senare ombildades till ASEA och därefter ABB, startade sin verksamhet här. Området kännetecknas av sin karakteristiska gjuteribyggnad med en intilligande murad skorsten.  

Meken Fastigheter har under 2010-talet varsamt renoverat dessa historiska industribyggnader och därmed hjälpt till att bevara en del av svensk industrihistoria.