MEKEN NYCKELFRIA PASSERSYSTEM

Din lokal når du med hjälp av en mobilapp. Inga nycklar behövs. Det gör det bekvämt, samtidigt som det är ett säkrare system. 

 

Så här kommer du igång!

Steg 1

Ladda ned och installera mobilappen

Gå till Google Play Store eller Apple App Store och ladda ned och installera appen Telcred Personal. 

Steg 2

Registrera DiG i appen

Följ instruktionerna för att registrera dig i appen. Du använder din email adress, som  du uppgett till oss, för att göra det. 
Kontakta oss om du stöter på problem och behöver hjälp.

STEG 3

ÖPPNA PORTAR MED APPEN

Efter du matat in din kod ska det dyka upp en lista med dörrar som du ska kunna öppna – gånggrind, körgrind, toalett och din garageport.

 1. För att öppna en dörr drar man på den åt höger i appen och klickar sedan på det gröna låset som dyker upp.
 2. Sedan tar det ca 1 sekund och så dyker det upp en grön checkbox och text längst ned i appen som säger “Access Granted”.
 3. a) Om du har en dörr som ser ut att ha ett helt vanligt lås, så låses det upp automatiskt. Det är bara att öppna dörren när låsmotorn har slutat surra.
  b) Om det är ett runt Simons Voss låsvred på dörren, så piper vredet till och blinkar blått. Nu kan du vrida om låsvredet för att låsa upp dörren.
 4. För att låsa gör man likadant som i stegen ovan. Glöm inte att att vrida om låsvredet, om det sitter ett Simons Voss vred på dörren.

VILKEN TYP AV LÅS HAR JAG?

SIMONS VOSS – Halvautomatiskt lås

Om du har ett lås som ser ut som de på bilderna, så är det ett halvautomatiskt lås. Det låset går att öppna både med passerbricka och app.

 • Den här typen av lås piper till och blinkar blått, när det är redo att användas. Du vrider om det runda låsvredet för att låsa upp dörren.
 • Om du vill låsa gör du likadant, fast vrider åt andra hållet.
 • Om du vill låsa upp med bricka, lägger du bara brickan mot det runda låsvredet.

 

Helautomatiskt lås

Om din dörr ser ut att ha ett helt vanligt lås, när du tittar på det utifrån, så har du ett helautomatiskt lås. Det kan bara öppnas med mobilapp (eller i nödfall med mekanisk nyckel).

 • När låset klickar till och surrar, betyder det att du har låst upp. Du öppnar därefter som en vanlig dörr.
 • För att låsa stänger du bara dörren och använder sedan mobilappen precis på samma sätt som när du låste upp.

 

PIN Kod

Grinden till området kan även öppnas med hjälp av en personlig PIN kod. Den kan du använda om du för tillfället inte skulle ha internetuppkoppling på din telefon.